کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته

افراسانان (Sapindales) که از

شیره آن هم به عنوان خوشبوکننده استفاده می‌شود.

شیره کندر را معمولاً با

اسپنددانه می‌سوزانند. در عربی به آن صمغ معنوی گویند.

نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است. طعم این عصاره بسیار تلخ است.

کندر ماده گیاهی سرشار از خواص پزشکی است که طعم بسیار تلخی دارند و مادران در

دوران بارداری برای افزایش هوش

جنین از آن استفاده می کنند.

کندر سفید بهتر از دیگر انواع آن است و به سه صورت خوراکی، موضعی و بخور برای درمان بیماری ها مصرف می شود.


موادی داریم به نام مان که ترسحات قندی اند و در اثر ایجاد خراش یا فعالیت ات روی گیاهان ایجاد میشوند،اکثرا ملین خوبی اند و چون ترشحات چسبناک دارند گردوغبار و ناخالصی همراه آنان قرار میگیرند.مانند ترنجبین و شیرخشت .

ترنجبین یا خارشتر ک در اثر فعالیت ات ترشح میشود و به حالت دانه دانه یا گلوله گلوله ریز به رنگ قهوه ای و زرد مایل به تیره با طعم شیرین است که در درمان زردی نوزادان استفاده میشود.٢-٣گرم در آب ولرم حل و صاف میکنند تا ناخالصی آن جدا شود.

شیرخشت نیز در درمان زردی نوزادان استفاده میشود قطعات کروی شکل به رنگ سفید و طعم بسیار شیرین تر از ترنجبین است.

بارهنگ:اندام دارویی دانه ،موسیلاژ که پلی ساکاریدی است که آب را جذب میکند و در اطراف دانه ها است.در درمان یبوست کاربرد دارد و ملین خوبی است،موسیلاژ ترکیب فیبری است که در لاغری نقش دارد.

اسفرزه:قایقی شکل،خاکستری رنگ که موسیلاژ اطراف واضح تر از بارهنگ چون مرسیلاژ بارهنگ کمتر است.فرآورده به صورت ساشه دارد به نام پسلیم. ٢٠-٢٥دقیقه در آب میگذارندتا دانه ها متورم شوند.

سه نوع اسانس وجود دارد:اولئو رزین،گم رزین،اولئو گم رزین.

صمغ  با اسانس متفاوت است:رزین ها پیچیده اند و علاوه بر کربوهیدرات ،متابولیت ثانویه دارند و مانند صمغ یا موسیلاژ صرفا از کربوهیدارت نیستتند.صمغ ها فرآورده پاتولوژیک اند.

اولئو گم رزین:اسانس+رزین+صمغ

گم رزین:صمغ+رزین

اولئورزین:اسانس+رزین

');d.write('<'+'sc'+'ript type="text/javasc'+'ri'+'pt" src="//amarfa.ir/stats/13596.js" async><'+'/'+'scri'+'pt>');})(this,document);