کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته افراسانان (Sapindales) شیره شیره کندر اسپنددانه
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است. طعم این عصاره بسیار تلخ است.
کندر ماده گیاهی سرشار از خواص پزشکی است که طعم بسیار تلخی دارند و مادران در دوران بارداری جنین
کندر سفید بهتر از دیگر انواع آن است و به سه صورت خوراکی، موضعی و بخور برای درمان بیماری ها مصرف می شود.
موادی داریم به نام مان که ترسحات قندی اند و در اثر ایجاد خراش یا فعالیت ات روی گیاهان ایجاد میشوند،اکثرا ملین خوبی اند و چون ترشحات چسبناک دارند گردوغبار و ناخالصی همراه آنان قرار میگیرند.مانند ترنجبین و شیرخشت .
ترنجبین یا خارشتر ک در اثر فعالیت ات ترشح میشود و به حالت دانه دانه یا گلوله گلوله ریز به رنگ قهوه ای و زرد مایل به تیره با طعم شیرین است که در درمان زردی نوزادان استفاده میشود.٢-٣گرم در آب ولرم حل و صاف میکنند تا ناخالصی آن جدا شود.
شیرخشت نیز در درمان زردی نوزادان استفاده میشود قطعات کروی شکل به رنگ سفید و طعم بسیار شیرین تر از ترنجبین است.
بارهنگ:اندام دارویی دانه ،موسیلاژ که پلی ساکاریدی است که آب را جذب میکند و در اطراف دانه ها است.در درمان یبوست کاربرد دارد و ملین خوبی است،موسیلاژ ترکیب فیبری است که در لاغری نقش دارد.
اسفرزه:قایقی شکل،خاکستری رنگ که موسیلاژ اطراف واضح تر از بارهنگ چون مرسیلاژ بارهنگ کمتر است.فرآورده به صورت ساشه دارد به نام پسلیم. ٢٠-٢٥دقیقه در آب میگذارندتا دانه ها متورم شوند.
سه نوع اسانس وجود دارد:اولئو رزین،گم رزین،اولئو گم رزین.
صمغ با اسانس متفاوت است:رزین ها پیچیده اند و علاوه بر کربوهیدرات ،متابولیت ثانویه دارند و مانند صمغ یا موسیلاژ صرفا از کربوهیدارت نیستتند.صمغ ها فرآورده پاتولوژیک اند.
اولئو گم رزین:اسانس+رزین+صمغ
گم رزین:صمغ+رزین
اولئورزین:اسانس+رزین
درباره این سایت